معلمی هنرمندانه ترین شغل
معلمی هنرمندانه ترین شغل
هنوز بر این عقیده استوار وپایبندم که دست توانای معلم است که هدایتگر دانش آموزان می باشد. معلم با توانایی های خود با هنر ومشی خود می تواند به پرورش و تربیت متربی بپردازد.
اگر « بازیگر» را هنرمند می گویند، کار وی غالبا اینگونه است که او ازروی یک نوشته ومتن مدت ها تمرین می کند وبر اثر تمرین وممارست نقش خود را ایفا می نماید.
ولی کار وشغل معلم لحظه به لحظه وآنی است ، کوچکترین غفلت و کوتاهی در امر تعلیم وتربیت خساراتی جبران ناپذیر را در پی خواهد داشت، رفتار معلم، سخن وگفتار معلم، حرکانت وسکنات معلم ...همه وهمه الگو ساز وسرنوشت ساز خواهد بود، معلم با روانشناسی خود باید تفاوت های فردی دانش آموزان را کشف نماید، معلم استاد سخن است تا فن بیان را بیاموزد، او انسانی مهذب است تا بتواند به تربیت نفوس بپردازد، او معدن صبر ، وقار ومتانت است تادر برابر ناملایمات، تلخی ها ، سختی ها وناملایمات زیردستان چون کوهی استوار به وظیفه انسانی خویش بپردازد.وقتی یادگیری در دوران کودکی ونوجوانی چون « نقش بر روی سنگ» است ، پس معلم باید با هنر ، ذوق ومسئولیت خود سنگ بنای زندگی متربیان را به درستی بنا نهد،.
هنر او در این است که خود بسیار اهل مطالعه، تحقیق وپژوهش باشد تا بتواند به کسانی که به امانت به اوسپرده اندبه مطالعه و تحقیق وادارد، اگر خدای ناکرده معلم خود از مطالعه روی گردان و بیزار باشد و سال ها ی سال بر او بگذرد وبر علمش نیفزاید چگونه از دانش آموزان انتظار داشته باشد که اهل مطالعه گردند.- رطب خورده کی منع رطب کند –
هنر او در به وجد آوردن دانش آموزان به کسب وتحصیل علم واخلاق وتقویت انگیزه ی تحقیق و مطالعه می باشد.هنر اودر ایجاد؛ خود باوری، اعتماد به نفس ، اتکابه قدرت لایزال الهی وپیروی از مکتب انسان ساز اسلام عزیز در نونهالان تحت تربیت وی می باشد.
معلم هنرمند است، زیرا اوهمه فنون وهنر تربیت و کلاس وکلاسداری را آموخته است، وگرنه خویش را مدیون همیشگی ودائمی دانش آموزان قرارداده است..
کار معلم « سخت » به عنوان یک کار خسته کننده و ملال آور نیست، بلکه یک شغل وکار فنی وپیچیده ودر عین حال بسیار لذت بخش ودوست داشتنی است – البته برای کسانی که این شغل را با عشق وعلاقه وبا انگیزه الهی برگزیده باشند- .
اگر والاترین ومقدس ترین شغل معلمی در حاشیه قرار گیرد، اگر او این کار و رسالت پیامبر گونه رابه عنوان شغل دوم وچندم فرض نماید، جفا وظلمی بر زیردستان خواهد رفت که جبران ناپذیر خواهد بود، دانش آموزی که چند صباح در مقابل معلم زانوی ادب بر زمین نهاده تا به خوبی تربیت شود وبهترین دوران عمر خویش را به زیباترین شکل پرورش دهد، با این روند چگونه به اهداف عالی خود دست یابد، چگونه بتواند جبران گذشته نماید.براین اساس ظریف ترین، حساس ترین ، پر مسئولیت ترین ودر نهایت هنرمندانه ترین شغل را باید شغل مقدس معلمی دانست ....
کریم عاملی
- ۰۰/۰۹/۱۳